Početna stranica
..:: Petak, 27.02.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Kalendar dešavanja
« Februar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Roditelji mladih nogometaša kupili 30 trenerki
Hazim Čukle - Utorak, 18.01.2011, 11:08
Klikni za više fotografijaFK "Fojnica"
Fudbalski klub "Fojnica" iz Fojnice se takmiči u Drugoj fudbalskoj ligi Zapad 1. U ovom fudbalskom klubu iz Fojnice postoje sve fudbalske selekcije. Najbrojnija je selekcija namlađih fudbalera pjetlića i pionira gdje šezedesetak dječaka trenira u Školi fudbala FK "Fojnica" iz Fojnice koju vode dva mlada trenera Asmir Brkanović i Edin Pašić. Kako nam je kazao jedan od trenera Edin Pašić pioniri Škole fudbala FK "Fojnica" iz Fojnice ovih dana su dobili trideset novih trenerki.

"Na inicijativu Sadete Zečević i nekoliko roditelja ovih mladih fudbalera roditelji su kupili trideset trenerki pionirima Škole fudbala FK "Fojnica" iz Fojnice. Vrijednost ove donacije mladim fudbalerima je oko dvije hiljade KM. Pomalo treniramo u sali škole u Fojnici a uskoro počinju i redovni treninzi" za Fojnica online je kazao trener Edin Pašić.

Reorganizacija oficijelne fojničke web stranice
Hazim Čukle - Utorak, 06.02.2007, 14:10
Fojnica onlineUtorak, 05.02. - Jučer je u prostorijama općine Fojnica održan sastanak članova redakcije web site-a Fojnice sa načelnikom općine Fojnica Salkanom Merdžanićem. Cilj ovoga sastanka je bio da se reorganizira sadašnji web site Fojnice u cilju što bolje informiranosti građana, odnosno posjetilaca web site-a.


Linkovi:
O istoj temi: Reorganizacija oficijelne fojničke web stranice v2007
www.reumal.ba
Prezentiran projekat „Škola u inkluzivnoj zajednici“
Mahira Akšamović - Četvrtak, 29.03.2012, 13:38
Klikni za više fotografija
U utorak, u sali 1 Općine Fojnica, sa početkom u 10,00 sati održan je sastanak čiji je cilj bio prezentiranje i pripreme za provođenje projekta „Škola u inkluzivnoj zajednici“, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Cilj ovog projekta je da se sva djeca tretiraju isto, bez obzira na bilo koje različitosti, da se otklone sve prepreke i stvore uslovi za isto učenje, a sve to u cilju demokratizacije školstva i unapređenja školske zajednice. Nakon prezentiranja projekta načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić kao i svi prisutni prihvatili su projekat i učešće u implementiranju ovog projekta u našoj lokalnoj zajednici. Naknadno će biti formirano radno tijelo koje će uraditi razvojni plan sa prepoznatim prioritetima, te će se ići u implementiranje ovog projekta u našoj lokalnoj zajednici...

Kenan Bajramović u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 19.06.2009, 15:36
Klikni za više fotografijaKenan, Zlata i Damir
Nakon zavšetka naporne košarkaške sezone jedan od naših najboljih košarkaša reprezentativaca BiH 28 godišnji Kenan Bajramović, koji igra za Turski košarkaški klub "Turk Telekom" iz Ankare je stigao na desetodnevni odmor i relaksaciju u Fojnicu. Pri samom dolasku u Fojnicu reprezentativac Kenan Bajramović je odmah potražio svog velikog prijatelja Prim dr Damira Jaganjca koji je inače prvi čovjek Kabineta sportske medicine RR Centra "Fojnica" u Fojnici. Košarkaš Bajramović je bio u društvu svoje supruge Zlate.

Kenan Bajramović nam je kazao: "Nakon završene košarkaške sezone i dolaska u BiH evo već nekoliko godina iz vana dolazim na odmor i relaksaciju u Fojnicu. Zaželio sam se i porodice jer imamo 15 mjesečnu bebu, djevojčicu. Ovdje u Fojnici se zaista odmorim. Tu je dobar zrak, lijepa priroda, tišina i pravi ugođaj za pravi odmor". Smješten je u Apartmanskom naselju "Aquareumala" u Fojnici...

Službene novine općine Fojnica br. 1, 2 i 3
Dženita Žolja-Topalović - Petak, 07.05.2010, 11:58
Općina FojnicaObavještavamo vas da su izašli 1., 2. i 3. ovogodišnji broj Službenih novina općine Fojnica. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Fahrudin Zahirović upecao mladicu od skoro pet kilograma
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.08.2010, 16:52
Klikni za više fotografijaFahrudin sa ulovom
Fahrudin Zahirović 42 godišnjak iz fojničkog naselja Ostružnica je upecao ribu mladicu tešku skoro pet kilograma i dugu preko 75 cm. Fahrudin je član UG SR "Fojnica" iz Fojnice već 15 godina i ovo mu je kako kaže najveći ulov i sav sretan nam kazuje: "Pošto sam bez zaposlenja često odem na pecanje ribe. Tako sam i jutros ovog oblačnog augustovskog dana krenuo na pecanje na mladicu na rijeku Fojnicu. U naselju Ostružnica gdje i živim sreća mi se osmjehnula odmah na početku ribolova i na mamac rapala upecao sam ovu mladicu.

Kad je povukla mislio sam da je ajkula, tolika mi se učinila", u šali govori Fahrudin...

Krpljenje rupa na putevima
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 16.08.2010, 16:20
Klikni za više fotografijaRadovi na putu
Prethodnih dana je vršena sanacija i krpljenje rupa na regionalnom putu R-438 Fojničko raskršće - Fojnica - Vlaška ravan - Novi Travnik koje je izvodila firma koja održava ove puteve "Orman" iz Kiseljaka a finansirala Direkcija za ceste SBK-a. Snimili smo okom kamere izvođenja radova krpljenja rupa na izlazu iz Fojnice na putu prema Tovarištu i Prokoškom jezeru.Javni poziv za takmičenje Federalnog Ministarstva Razvoja poduzetništva i obrta
Općina Fojnica - Četvrtak, 04.11.2010, 12:09
Klikni za više fotografijaJavni poziv
Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Travnik
Ministarstvo privrede/Ministarstvo gospodarstva

Javni poziv za takmičenje - Obavijest


Federalno Ministarstvo Razvoja poduzetništva i obrta planira u cilju promocije Globalne sedmice poduzetništva poduzeti aktivnosti na takmičenju o poduzetništvu kroz dvije teme:

1. Najbolji kratki film o poduzetništvu "Poduzetnik, to sam ja"
2. "Ostvari svoju ideju"...

Za više informacija kliknite ovdje.

Grebenska tura po Zec planini preko Matorca
Planinarsko društvo «Vranica» Fojnica - Četvrtak, 18.03.2010, 20:09
Klikni za više informacijaPlaninarsko društvo
"Vranica" Fojnica

POZIVA
svoje članove i simpatizere na
Grebensku turu po Zec planini preko Matorca
u nedjelju, 21.03.2010
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Anketa: Mislite li da je teško doći do radnog mjesta preko oglasa Zavoda za zapošljavanje
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.01.2011, 08:03
Klikni za više fotografijaAmela Šišić
Komentari građana Fojnice na pitanje "Mislite li da je teško doći do radnog mjesta preko oglasa Zavoda za zapošljavanje" i zašto se uglavnom sve svodi na to ko ima pare ima i posao i da imate veze.

Amela Šišić, nezaposlena: "Kako bi rekli đaba škola, đaba zvanje kad za posao treba ti imanje. Konkurisala sam na nekoliko radnih mjesta i ispunjavala uslove, uvijek neko drugi dobije posao. Konkursi se stavljaju na mjesta koja ko malo vidi. Dok saznaš za konkurs on već prošao. Najbolja diploma je veza i ako imaš pare. Teška su vremena, privreda ne radi, malo je uposlenih i oni koji su uposleni su sretnici i danas bi narod uzeo bilo šta da radi po onoj staroj daj šta daš."...

pretraga novosti :: arhiva novosti