Početna stranica
..:: Utorak, 01.09.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Za koga ćete glasati na Prijevremenim izborima 06.09.2015. godine za načelnika Općine Fojnica
Emir Memija
Sabahudin Klisura

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Septembar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Učenicima medrese uručene novčane hedije
Hazim Čukle - Četvrtak, 05.05.2011, 20:11
Klikni za više fotografijaUručene hedije
Posljednjeg dana mjeseca aprila u prostorijama biblioteke Medžlisa Islamske zajednice Fojnica iza podne namaza su uručene novčane hedije za 26 učenika i učenica koji su sa područja Medžlisa IZ Fojnica a školu pohađaju u medresama. Novčane hedije su poklonili fojnički privrednici i članovi iz Fojnica.

Uz prisustvo glavnog imama Medžlisa IZ Fojnica Mensur ef. Pašalića, prof. i članova Izvršnog odbora Medžlisa učenicima je hedije uručio hadži Ramiz Meša, predsjednik Medžlisa IZ Fojnica koji je tom prilikom kazao: "Prije rata smo imali povremene susrete sa učenicima medrese a sada sam sretan što i na ovaj način afirmišemo vaše obrazovanje u našim medresama. Mi iz Izvršnog odbora Medžlisa IZ Fojnica smo pokušali da na ovaj način učestvujemo u tome jer naša omladina je naša budućnost i naša snaga."...

Prvačići Rizvića
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.09.2011, 07:51
Klikni za više fotografijaPrvačići Rizvića
Prvi razred OŠ “Muhsin Rizvić“ Fojnica područne škole u Rizvićima pohađa pet učenika. To su: Mustafa Ahmetak, Ševala Džafić, Adelisa Hodžić, Vedin Mujin i Nermana Rizvić. Učiteljica je Nermina Čohadžić.

Aranžmani 8. mart
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Petak, 08.02.2013, 19:45
Klikni za više informacijaI ove godine Reumal za Vas priprema proslavu 8. marta po najpovoljnijim cijenama:

- Aranžman 8. mart (jedan pansion) 66,00 KM
- aranžman 8. mart (dva pansiona) 99,00 KM
U aranžman su uključeni:

- smještaj
- puni pansion ( svečane večere)
- bazen – plivanje
- trim kabinet
- muzički program
- PDV

U cijenu nisu uključeni:

- boravišna taksa 2,00 KM / dnevno po osobi
- osiguranje 0,50 KM / dnevno po osobi

Informacije i rezervacije:
tel: 030/838-800; 838-801; 838-802
fax: 030/838-900
email: rezervacije@reumal.ba
Rezervacija online
Srećan Božić
Fojnica online redakcija - Četvrtak, 06.01.2011, 11:46
Srećan Božić
Sretan Dan žena
Fojnica online redakcija - Ponedjeljak, 07.03.2011, 17:59
Sretan Dan žena, 08.03.
Ajša Zečević: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 16.09.2011, 08:54
Klikni za više fotografijaAjša Zečević
"Kao turističko mjesto Fojnica bi trebala imati više zelenila, parkova i cvijeća. Problem su kao i u drugim mjestima psi lutalice kao i divlje deponije i rupe na putu. Trebalo bi više prelaza na trotoare za invalide u kolicima. Trebalo bi da imamo koju fabriku a recimo imamo potencijale kao na primjer flaširanje vode, fabriku namještaja, fabriku prerade voća i šumskih plodova itd. Saobraćajna kultura je bolje reći nekultura, parkira gdje ko stigne.

Kao lijepe strane moga grada navela bi bogastvo prirodnih ljepota. Sviđa mi se što imamo možda najsavremeniju općinsku zgradu u BiH a i usluga uposlenih je za pohvalu, brza i ljubazna. Veoma su uslužni i uposlenici Elektrodistribucije, Poslovnice u Fojnici", za Fojnica online je ispričala Ajša Zečević, ratni vojni invalid iz Fojnice.

Bogat ulov lovaca
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.12.2011, 12:11
Klikni za više fotografijaLovci sa ulovom
Lovci Lovačkog društva “Divokoza“ iz Fojnica kako smo već pisali preko 30 godina imaju dobre, plodne i prijateljske odnose sa kolegama lovcima LD “Karadžorđevo“ iz Bačke Topole u Srbiji. I ove godine su fojnički lovci boravili u gostima kolegama lovcima Bačke Topole. Po riječima predsjednika LD “Divokoza“ Fojnica Mensura Softića u Srbiju je putovalo jedanaest lovaca iz svih lovačkih sekcija LD “Divokoza“ iz Fojnice.

„Mi tako tradicionalno pri kraju godine odlazimo u trodnevnu posjetu lovcima u Bačkoj Topoli u Srbiji kako bi sa domaćinima išli organizovano u zajednički lov na zeca i fazane. Svake godine početkom januara lovci iz Bačke Topole dolaze u Fojnicu u uzvratnu posjetu kako bi obavili zajednički lov sa kolegama fojničanima na divlje svinje. Tako je bilo i ovoga puta. Prilikom boravka u Bačkoj Topoli lovaca iz Fojnice imali smo zajednički lov na divljeg zeca i fazane. Ulov je bio dobar, svi zajedno sa domaćinima smo ulovili 36 divljih zečeva i 16 fazana. Domaćini iz Bačke Topole su nam priredili srdačan doček, prijatan, ugodan i nezaboravan boravak u Bačkoj Topoli. Dvije večeri su nam organizirali i živu muziku. Obje večeri smo se družili uz pjesmu i muziku do sitnih jutarnjih sati. I mi ćemo također učiniti sve da im boravak bude dobar u januaru kada nam dođu u uzvratnu posjetu u lov na divlje svinje“, za Fojnica online je kazao predsjednik LD „Divokoza“ Mensur Softić.

Samousluga na kiosku
Hazim Čukle - Četvrtak, 10.09.2009, 22:22
Klikni za više fotografijaSamousluga
Na području općine Fojnica se na desetak prodajnih mjesta što kioska, što trgovačkih radnji vrši prodaja dnevne štampe. Iako distributeri dnevnu štampu dostave prije sedam sati, dnevne novine se mogu kupiti tek iza sedam sati, a vikendom između sedam i osam sati. Oni koji su stekli naviku da uz jutarnju kafu pročitaju i dnevnu štampu su se dosjetili pa se sami posluže i uzmu sebi novine, a ostave na pultu kioska ili u susjedni kafić konobaru novac za novine. Takav običaj smo zabilježili na kiosku u Fojnici u blizini hotela "Reumal". Sat vremena prije otvaranja kioska pao je pazar na samoposluživanju od desetak KM...

Zakazana 15. sjednica Općinskog vijeća
Dženita Žolja-Topalović - Petak, 07.05.2010, 12:01
Općina FojnicaTemeljem članka 23. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Fojnica sazivam XV. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica. Sjednica će se održati 11, svibnja/maja 2010. godine /utorak/ u dvorani hotela «Reumal» u Fojnici sa početkom u 9,00 sati...

U subotu tradicionalni zimski uspon na Matorac
Planinarsko društvo «Vranica» Fojnica - Srijeda, 09.03.2011, 07:41
Klikni za više informacijaPlaninarsko društvo
"Vranica" Fojnica

Poziva
svoje članove i simpatizere na
Tradicionalni zimski uspon na Matorac (1937 m n/v)
u subotu 12.03.2011. godine
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


pretraga novosti :: arhiva novosti