Početna stranica
..:: Utorak, 04.08.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Kalendar dešavanja
« Juli 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Bukarići, Barakovići i Turkovići
Mirsad Topalović - Srijeda, 25.01.2006, 18:25
MZ Prokos, Fojnica, 17.01.2006

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 17.01.2006)
Linkovi:
Fotografije Fojnice danas
Zakazana 15. sjednica Općinskog vijeća
Dženita Žolja-Topalović - Petak, 07.05.2010, 12:01
Općina FojnicaTemeljem članka 23. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Fojnica sazivam XV. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica. Sjednica će se održati 11, svibnja/maja 2010. godine /utorak/ u dvorani hotela «Reumal» u Fojnici sa početkom u 9,00 sati...

Sretan Dan žena
Fojnica online redakcija - Ponedjeljak, 07.03.2011, 17:59
Sretan Dan žena, 08.03.
Donirali 17 lopti Školi nogometa "Trgo tank" Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 05.08.2011, 13:37
Klikni za više fotografijaŠN "Fojnica"
Bivši nogometaši Škole nogometa iz Fojnice koju vodi šef stručnog štaba Adnan Koljši se često sjete svog kluba u kojem su trenirali i doniraju im nešto od sportske opreme. Jedna takva vrijedna donacija je stigla ovih dana na adresu mladih nogometaša Adnana Koljšija iz okoline Štutgarta u Njemačkoj. Ismir Ramić je sa upravom i igračima KSV "Behar" Bad - Urach iz Njemačke koji živi i radi u Njemačkoj poslao mladim nogometašima koje trenira Adnan Koljši donaciju od sedamnaest fudbalskih lopti marke "Reusche". Šef stručnog štaba Škole nogometa "Trgo tank" Fojnica Adnan Koljši se nakon preuzimanja vrijedne donacije zahvalio Ismiru Ramiću, Upravi kluba i igračima za koje Ramić nastupa i tom prilikom nam je kazao da je Ismira Ramića on trenirao i da ovo nije prva donacija od njega i njegovih kolega školi nogometa "Trgo tank" Fojnica...

U aprilu pet vjenčanja
Hazim Čukle - Petak, 08.06.2012, 07:25
Klikni za više fotografijaAmila i Evel
Kako smo saznali u Matičnom uredu Općine Fojnica, tokom mjeseca aprila, na području općine Fojnica se vjenčalo pet bračnih parova. Svoje sudbonosno „Da“ su pred matičarkom izrekli i u novi zajednički život krenuli Mahir Šumež i Ilhana Halilović, Almedin Akšamović i Raifa Salčinović, Edis Ramić i Ramiza Mešak, Senaid Šarac i Maida Meša, Evel Ramić i Amila Mešanović.

Srećan Božić
Fojnica online redakcija - Četvrtak, 06.01.2011, 11:46
Srećan Božić
Bogat ulov lovaca
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.12.2011, 12:11
Klikni za više fotografijaLovci sa ulovom
Lovci Lovačkog društva “Divokoza“ iz Fojnica kako smo već pisali preko 30 godina imaju dobre, plodne i prijateljske odnose sa kolegama lovcima LD “Karadžorđevo“ iz Bačke Topole u Srbiji. I ove godine su fojnički lovci boravili u gostima kolegama lovcima Bačke Topole. Po riječima predsjednika LD “Divokoza“ Fojnica Mensura Softića u Srbiju je putovalo jedanaest lovaca iz svih lovačkih sekcija LD “Divokoza“ iz Fojnice.

„Mi tako tradicionalno pri kraju godine odlazimo u trodnevnu posjetu lovcima u Bačkoj Topoli u Srbiji kako bi sa domaćinima išli organizovano u zajednički lov na zeca i fazane. Svake godine početkom januara lovci iz Bačke Topole dolaze u Fojnicu u uzvratnu posjetu kako bi obavili zajednički lov sa kolegama fojničanima na divlje svinje. Tako je bilo i ovoga puta. Prilikom boravka u Bačkoj Topoli lovaca iz Fojnice imali smo zajednički lov na divljeg zeca i fazane. Ulov je bio dobar, svi zajedno sa domaćinima smo ulovili 36 divljih zečeva i 16 fazana. Domaćini iz Bačke Topole su nam priredili srdačan doček, prijatan, ugodan i nezaboravan boravak u Bačkoj Topoli. Dvije večeri su nam organizirali i živu muziku. Obje večeri smo se družili uz pjesmu i muziku do sitnih jutarnjih sati. I mi ćemo također učiniti sve da im boravak bude dobar u januaru kada nam dođu u uzvratnu posjetu u lov na divlje svinje“, za Fojnica online je kazao predsjednik LD „Divokoza“ Mensur Softić.

Specijalna ponuda Reumala u martu
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 05.03.2012, 11:54
Reumal FojnicaSvima koji nisu mogli koristiti popuste u februaru u martu nudimo:

- 10% popusta na osnovni BO dan privatnim korisnicima na boravak duži od 7 dana
- 15% popusta na osnovni BO dan penzionerima na pokaz čeka i boravak duži od 7 dana
- članovima Udruženja građana penzionera/umirovljenika posebna ponuda: 10 dana boravka za samo 400 KM (pansion, ljekarski pregled i 4 terapije)

Informacije i rezervacije:
tel: 030/838-800; 838-801; 838-802
fax: 030/838-900
email: rezervacije@reumal.ba
Rezervacija online
Dženisu potrebna pomoć za liječenje
Hazim Čukle - Srijeda, 25.08.2010, 16:33
Klikni za više fotografijaDženis sa ocem i bratom
U fojničkom naselju Bježanija živi Asif Klisura sa suprugom Fahrijom i troje male djece, 8 godišnjim Enisom, 4 godišnjim Dženisom i devetomjesečnom Naidom. Glava porodice Asif Klisura je jedini zaposlen, radi u "Šumarstvu Fojnica" kao rukovaoc građevinskih mašina. Jedno od njihovih troje djece 4 godišnji Dženis je obolio prije godinu dana na svoj četvrti rođendan, gdje je ustanovljen tumor nadbubrežne žlijezde. Dženis je imao šest kemoterapija neuroblastom tumora u Sarajevu. Operisan je u aprilu ove godine i često je po bolnicama i kod ljekara. Roditelji su nosili isječak tumora u Zagreb na analizu i nije uspjelo, kako kaže otac Asif.

"Preporučeno nam je da ponovo narednog mjeseca, u septembru, vodimo malog Dženisa u bolnicu Šalata u Zagreb kako su nam kazali da mu vadimo MBIG nalaz. Taj nalaz košta od 700 do 1000 eura a ne znamo da li će Dženis morati gore ostati ležati na liječenju i koliko će to sve koštati", kazao nam je otac Asif koji je na nagovor komšija pristao govoriti o pomoći za liječenje djeteta.

Saznali smo od komšija da su i do sada troškovi za liječenje djeteta bili veliki. Nadamo se da će se naći dobrih ljudi koji mogu i žele pomoći liječenje malog Dženisa a mogu uplatiti sredstva kod Unicredit Bank, broj tekućeg računa 40362382000 a njegov žiro račun je broj 3382402513047531.

Fojnički planinari osvojili i Čvrsnicu
Hazim Čukle - Petak, 09.09.2011, 07:50
Klikni za više fotografijaVeliki Vilinac, 2118 m.n.v.
Dvadesetak planinara Planinarskog društva "Vranica" Fojnica i PD "Bitovnja" Kreševo su minulog vikenda su organizirali uspješno zajednički dvodnevni planinarski pohod na centralni masiv planine Čvrsnice. Kako kaže vođa ove grupe planinara i predsjednik PD "Vranica" Fojnica Eduard Slađo Jukić planinari su prvi dan uspona započeli sa Vitlenice preko Zaglavlja i Velike vale do planinarskog doma pod Vilincem.

"Nakon kraćeg odmora grupa je izvršila zajednički uspon na vrh Veliki Vilinac (2118 m.n.v.), zatim preko atraktivnog vidikovca nadomak doma sa prekrasnim pogledom na kanjon Dive Grabovice. Odatle smo nastavili markiranom stazom do jezera Crvenjak gdje su se najhrabriji u grupi i kupali u ledenoj vodi ovog jezera na na nadmorskoj visini od oko 2000 metara. Dotle smo pješaćili oko 8 sati. Nakon odmora i kupanja posjetili smo poznata Hajdučka vrata a zanoćili smo se u nedavno renoviranom i obnovljenom planinarskom domu "Vilinac" vlasništvo planinara iz Jablanice. Tu smo imali planinarsko sijelo ali se nije moglo sijeliti do kasno u noć jer nas je ujutro čekao novi uspon i rano ustajanje...

pretraga novosti :: arhiva novosti