Početna stranica
..:: Utorak, 25.10.2016 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Aida Varka: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 18.11.2011, 07:39
Klikni za više fotografijaAida Varka
"Sviđa mi se Vodeni grad "Aquapark" sa brojnim sadržajima koji sve više privlači brojne goste a posebno je ljeti tu prelijepo. Zgrada Opštine je za svaku pohvalu, moderna, savremena a kao i ljubaznost osoblja. Istakla bih i ljubaznost službenika na pojednim mjestima, posebno u bankama i pošti. Drago mi je da se otvorio Kulturni centar koji smo dobili kao poklon od općine Umranija iz Turske koji krasi ovaj grad. Omladina će imati još jedan svoj kutak, za edukaciju i druženje.

Ne sviđa mi se to što Fojnica, kao turističko mjesto, nema autobusku stanicu, ma vala je po tome posljednja u BiH. Ceste bi mogle malo bolje biti.. Problem su kao i u svim mjestima psi lutalice što predstavlja opasnost po građane a posebno za djecu. Ne sviđa mi se što neke gradske ulice nemaju rasvjetu", kazala je za Fojnica online Aida Varka, diplomirani fizioterapeut.

Najveća nacionalna konferencija AIESEC-a BiH u Fojnici
mir5ad - Petak, 18.11.2011, 07:31
Klikni za više fotografijaFojnica
Najveća studentska organizacija AIESEC koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Sarajevu organizuje nacionalnu konferenciju FLMS (Future Leaders Motivation Seminar) u periodu od 24. 11. do 27. 11. 2011. godine u Fojnici.

FLMS predstavlja jedan od najznačajnijih projekata AIESEC-a BiH koji polako prerasta u tradiciju. Tokom ove konferencije mladi ljudi koji imaju aspiracije da postanu članovi ove organizacije stiču neophodno znanje za rad u AIESEC-u. Primarni cilj ovog projekta, dakle, jeste prijem novih članova, njihovo upoznavanje sa organizacijom i uključivanje u rad.

Na ovom seminaru članovi imaju priliku da se edukuju u oblasti menadžmenta, marketinga, odnosa sa javnošću, komunikacija, da se upoznaju sa načinom funkcionisanja kompanija, da prisustvuju predavanjima iz oblasti liderstva, brand-a itd. a sve to u interakciji su drugim uspješnim ljudima kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Ova konferencija predstavlja samu bit AIESEC-a kao organizacije a to je razvoj i nadogradnja potencijala mladih ljudi.
Preko 200 žena gostovalo u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 18.11.2011, 07:28
Klikni za više fotografijaZabava u "Central"-u
Iako je 8. mart međunarodni praznik žena još daleko Fojničane je zbunila pojava preko 200 žena koje su gostovale u ovom banjskom lječilištu prve noći proteklog vikenda. Više od 200 žena iz općina Visoko i Kakanj je imalo organizovanu zabavu u galeriji „Central“ u Fojnici. Četiri dame su organizatori ovakvih zabava dama iz Visokog i Kaknja. To su: Ferida Zahirović, Remza Šahinović, Halida Hadrović i Habiba Jamaković. Kazale su nam da je ovo Aktiv žena općina Visoko i Kakanj a u Fojnici su došle dame iz ova dva grada i naselja Podvinci, Modrinja i Radovlje. Kazale su da je ovo bajramsko sijelo jer uz same dane blagdana Kurban bajrama su bile zauzete kućnim poslovima i gostima, sad da se i one opuste. Organiziraju ovakve zabave za 8. mart, Novu godinu, Bajrame a ljeti organiziraju izlete u razne gradove BiH. Na ovakvim muzičkim zabavama organiziraju i svoje robno novčane tombole. U Fojnici je bilo isto tako uz vrijedne nagrade. Redovno imaju i živu muziku, u Fojnici se za muzički štimung brinula Nihada Kapetanović iz Kiseljaka a muzički su je pratili Hajrudin Čićak i Zakir Kozlo iz Kaknja. Pjevale su i gošće. Zabava je trajala do pola noći.

F.K. "Fojnica" jesenji prvak Prve kantonalne lige SBK/KSB
Emin Serj Memija - Četvrtak, 17.11.2011, 07:41
FK FojnicaKonačno su i navijači i građani Fojnice došli na svoje. "Zeleni" su konačno ove sezone zaigrali kako treba te postali jesenji prvaci Prve kantonalne lige SBK/KSB. Potpuno zasluženo s obzirom da u 9 kola nisu zabilježili niti jedan poraz.

Sedam pobjeda i dva remija iz devet utakmica je nevjerovatan podatak i čestitamo našim momcima na ovom velikom uspjehu. Igrači trenera Fuada Hodžića cijelu polusezonu su igrali hrabro i požrtvovano i treba svima odati priznanje. Napadač Emir Fejzić igra sezonu života i u 8 utakmica postigao je nevjerovatnih 10 pogodaka uz dva hat-tricka. Svaka čast majstore i samo tako nastavi. Još jedan igrač koji je igrao u životnoj formi bio je Adis Merušić, možda i najbolji igrač kluba u ovom trenutku. Sjajno je igrao, 8 puta asistirao, rijetko je pogađao a pogodak koji je postigao u El-Classicu bio je od velike važnosti kako za njega tako i za cijelu ekipu. Sjajan tehničar, pravi plejmejker bez kojeg bi igra Fojnice bila nezamisliva. Također svaka čast i ostalim igračima koji su imali svoj udio u ovoj šampionskoj polusezoni.

Slijedi duga zimska pauza koju su naši momci zaslužili a u nove pohode "Zeleni" će krenuti krajem februara i početkom marta 2012. godine. Nadamo se da će naši momci sačuvati ovu formu i u drugome dijelu pokazati da su daleko najjača ekipa u ligi...

Veliki Željo pao u Fojnici
Emin Serj Memija - Četvrtak, 17.11.2011, 07:36
FK FojnicaU nedjelju je na gradskom stadionu Fojnica odigran prijateljski susret između omladinskih selekcija FK "Fojnica" i FK "Željezničar". Za Fojnicu su nastupali omladinci godište 1999.,2000. i 2001. a za "Plave" omladinci godište 1999.

Naši momci su oduševili sve prisutne na stadionu i u odličnoj utakmici savladali velikog Željezničara sa 2:1. Utakmicu je pratio solidan broj gledalaca a na tribinama je bilo i dosta gledalaca iz Sarajeva koji su na kraju razočarani napustili stadion. Dvostruki strijelac bio je Faris Merđanić, jednom u prvome te jednom u drugome poluvremenu utakmice.

Sjajan rezultat našim omladinaca od kojih u budućnosti možemo očekivati dosta uspjeha.

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 16.11.2011, 12:50
Klikni za više informacijaUdruženje za sport i rekreaciju
"Katarina" Fojnica
organizira

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11
01. - 17.12.2011. godine
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 17. kolo
Hazim Čukle - Srijeda, 16.11.2011, 12:31
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011


Rezultati 17. kola i raspored 18. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 20.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Formiranje malonogometne reprezentacije Fojnice
- Srijeda, 16.11.2011, 10:06
Klikni za više informacijaŠkola nogometa "Trgotank" Fojnica
Mjesna zajednica FojnicaObavijest o formiranju malonogometne reprezentacije Fojnice
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu "Fojnička budućnost" - 6. kolo
mir5ad - Srijeda, 16.11.2011, 10:01
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 5. kola i raspored 6. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 20.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


pretraga novosti :: arhiva novosti