Početna stranica
..:: Četvrtak, 24.04.2014 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« April 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Pobjednik Bajramskog šahovskog turnira Remzija Softić
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 13.09.2010, 17:09
Klikni za više fotografijaNajmlađi učesnici
Jučer je u sali restorana "Central" u Fojnici u organizaciji Šahovskog kluba "Fojnica" iz Fojnice a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica održan tradicionalni Bajramski šahovski turnir. Igralo se po švicarskom sistemu sedam kola sa po 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih sedam kola pobjednik ovogodišnjeg Bajramskog šahovskog turnira je Remzija Softić. Drugo mjesto je zauzeo Josip Bošnjak, treće Sakib Kadrić, četvrto mjesto Nermin Letić, peto Alija Polutan, šesto mjesto Ramo Bejzić, sedmo Josip Oroz itd. Pobjednicima su pripale novčane nagrade za sedam prvih mjesta a specijalnu nagradu su dobili dvoje najmlađih učesnika šahovskog turnira 7 godišnji blizanci brat i sestra Husein i Nejra Softić a nagrada je šah i po jedna igračka. Glavni sudija turnira je bio Lekić Andrija...

Karlovačko nagrađuje konobare
Mirsad Topalović - Srijeda, 29.09.2010, 08:54
Fojnica onlineSa velikim zadovoljstvom obavještavamo Vas da Karlovačko pokreće nagradnu igru osmišljenu samo za konobare s ciljem nagrađivanja njihovog doprinosa prodaji i popularizaciji Karlovačkog piva, brenda koji u svijetu piva istovremeno simbolizira tradiciju i kvalitet.

Nagradna igra će se odvijati od 01.10.2010. do 30.11.2010. godine u brojnim ugostiteljskim objektima u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici...
Trodnevni seminar fizičara
Hazim Čukle - Srijeda, 25.01.2006, 18:34
Trodnevni seminar fizičara, 19.01.2006U organizaciji Društva fizičara BIH a u saradnji prosvjetnih Pedagoških Kantonalnih zavoda BIH u prostorijama hotela "Reumal" u Fojnici se od 19. do 21. januara održavao trodnevni seminar nastavnika i profesora fizike osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Od presjednika Društva fizičara Bosne i Hercegovine prof. dr. Rajfe Musemić smo saznali: "Mi već pet godina zajedno stručno usavršavamo nastavnike osnovnih škola i profesore srednjih škola iz fizike.

Linkovi:
Fotografije sa seminara fizičara (19.01.2006)
Nogometna utakmica: Fojnica - Kiseljak
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 26.04.2010, 07:28
Klikni za više fotografijaKomšijski derbi

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 24.04.2010)

Tradicionalni malonogometni Božićni turnir "Fojnica '10"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 23.11.2010, 11:50
Klikni za više fotografijaBožićni turnir
Udruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ove godine organizira Tradicionalni malonogometni Božićni turnir "Fojnica '10".

Prijave ekipa do 01.12.2010 (srijeda). Kotizacija je 150 KM. Natječe se po Euro Futsal '05 pravilniku (4+1+5). Broj ekipa je ograničen, prednost na izvlačenju imaju prvoprijavljeni. Izvlačenje skupina će se obaviti u četvrtak, 02.12. u "Hajdučkoj konobi" u Fojnici u 19 sati. Pobjednik dobija novčanu nagradu od 3777 KM, drugoplasirani 1777 KM i trećeplasirani 777 KM. Osigurane su i nagrade za najbolje pojedince, najmlađe i najdarovitije igrače. Turnir će se održati od 03.-19.12.2010. godine u sali Osnovne škole u Fojnici. Prijave ekipa putem broja telefona 063/338-856.

Nadaju se da će skinuti kilograme za mjesec dana
Hazim Čukle - Srijeda, 06.04.2011, 07:10
Klikni za više fotografijaGosti iz Kaira
U fojnički hotel "Reumal" dolaze mnogi kako bi malo "skinuli" višak kilograma. Veliki broj znanih i neznanih "pohađa" školu mršavljenja u Fojnici skidajući višak kilograma. Nije rijedak slučaj da tu školu "pohađaju" često i stranci koje muči gojaznost. Na mjesec dana "pohađanja" škole mršavljenja su se ovih dana "upisali" dvojica rođaka iz Kaira iz Egipta. To su 44 godišnji Amr Dijab i njegov sestrić 16 godišnji Mohamed Halifa.

Sreli smo ih u kabinetu za masažu škole mršavljenja u "Reumalu" u Fojnici i Amr Dijab je za Fojnica online kazao: "Prošle godine sam boravio mjesec dana na odmoru kod pomoćnika našeg konzula u BiH u Sarajevu, svidjelo mi se u Sarajevu, ljudi i sve ostalo. Razmišljao o mršavljenju zajedno sa sestrićem Mohamedom i tada mi je pomoćnik našeg konzula u BiH kazao da se to veoma dobro radi u hotelu "Reumal" u Fojnici i preporučio mi je "Reumal""...

Fatima «Cura» najstarija u Prokosu
Hazim Čukle - Srijeda, 25.01.2006, 18:19
Fatima «Cura» najstarija u Prokosu, 17.01.2006Uzvodno od Fojnice prema Prokoškom jezeru se nalazi naselje Turkovići koje je udaljeno oko 7 km od Fojnice. U tom naselju živi 88-godišnja Fatima Bureković koju svi znaju po nadimku "cura", koja je po mnogo čemu neobična i zanimljiva. Najstariji je stanovnik mjesne zajednice Prokos koja broji oko 1800 stanovnika. Rođena je 1918. godine u Prokoškom naselju Obojak. Njeni preci su zanimljivi po tome što su skoro svi živjeli i doživjeli duboku starost i do preko 100 godina.

Linkovi:
Fotografije nane Fatime i porodice (17.01.2006)
Lucija Čuturić: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 16.07.2010, 16:51
Klikni za više fotografijaLucija Čuturić
"Kao prvu ružnu sliku moga grada bi stavila betonske hajmo reć saksije na autobuskom kolodvoru, ne liči ni na šta a od kolodvora je faktički samo ime. Pošto je Fojnica turističko mjesto onda bi oznaka grada na ulazu na područje općine Fojnica iz pravca Kiseljaka i samog grada Fojnice i tabla turističkih putokaza trebala bit veća i uočljivija da bude primijećena. Na pojedinim mjestima su trotoari povisoki i otežavaju kretanje invalida posebno u invalidskim kolicima. Ružna slika je i dosta rupa na ulicama Fojnice i redovno se pojavljuju svake godine pa ko dođe na rehabilitaciju ponekad mora rehabilitirati i svog ljubimca četverotočkaša. Rasvjeta je u Novom naselju loša kod stambenih zgrada, posebno u naselju Šavnik a oko puta dosta pasa lutalica pa ko ide po noći neka mu je Bog na pomoći...

Edukacija o minama i takmičenje u vožnji bicikla
Hazim Čukle - Petak, 12.08.2011, 08:30
Klikni za više fotografijaNajspretniji biciklisti
Na platou "Aquareumala" u Fojnici je u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba "Slapovi Kozice" Fojnica i EUFOR LOT tima Bugojno Bugarske jedinice priređeno predavanje i upoznavanje djece o opasnostima od mina kao i za odrasle koji se kreću u rizičnim područjima gdje postoji opasnost od mina i drugim neeksplodiranih ubojitih sredstava. To je bila jedna od aktivnosti EUFOR-a u našoj zemlji. Za učesnike je održana i edukacija o ekologiji i očuvanju prirodne i okoline kao i takmičenje djece uzrasta do 14 godina u spretnosti vožnje bicikla kao i izložba bicikla ručne izrade. Nagrade su bile u sportskoj opremi za bicikliste a pripadnici EUFOR LOT tima iz Bugojna su za sve učesnike uručili prigodne poklone. Podijeljene su i geografske karte sa obilježenim minskim poljima u cijeloj BiH za sve učesnike i članove udruženja koji su prisustvovali edukaciji ispred "Aquareumala" u Fojnici.

U takmičenju spretnosti vožnje bicikla kod kategorije djece do 9 godina najbolji je bio Ajdin Zuka, drugo mjesto Haris Bunić i treće mjesto Almin Jemendžić a u kategoriji djece od 9 do 14 godina najbolji je bio Amel Klisura, drugo mjesto je zauzeo Samir Klisura i treće mjesto Emrah Drinić. Najboljima su nagrade uručili predsjednik BBK "Slapovi Kozice" Fojnica Dženan Bukvić kao i članovi EUFOR LOT tima smještenog u Bugojnu Radoslav Radev pilot, Hristina Hristova poručnik i Kalojan Stojanov poručnik.

Srećan Božić
Fojnica online redakcija - Srijeda, 06.01.2010, 07:21
Srećan Božić
pretraga novosti :: arhiva novosti