Početna stranica
..:: Srijeda, 23.07.2014 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Juli 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Javni poziv za takmičenje Federalnog Ministarstva Razvoja poduzetništva i obrta
Općina Fojnica - Četvrtak, 04.11.2010, 12:09
Klikni za više fotografijaJavni poziv
Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Travnik
Ministarstvo privrede/Ministarstvo gospodarstva

Javni poziv za takmičenje - Obavijest


Federalno Ministarstvo Razvoja poduzetništva i obrta planira u cilju promocije Globalne sedmice poduzetništva poduzeti aktivnosti na takmičenju o poduzetništvu kroz dvije teme:

1. Najbolji kratki film o poduzetništvu "Poduzetnik, to sam ja"
2. "Ostvari svoju ideju"...

Za više informacija kliknite ovdje.

Volonteri Kreševa u humanitarnoj akciji
Hazim Čukle - Srijeda, 29.12.2010, 14:32
Klikni za više fotografijaUručenje paketa
Volonteri Kreševa sa Mihaelom Pejakom su česti pokretači humanitarnih akcija u kojima pomažu socijalno ugroženim građanima općine Kreševo svih nacionalnosti. Tako su volonteri Kreševa ovih dana organizirali i volontersku večer koja je održana u „Karlovačko salonu“ u Kreševu na kojoj su prikupljena sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama Kreševa. Prikupljena su 53 paketa prehrambenih artikla koja su podijeljena socijalno ugroženim građanima Kreševa.

Tim povodom volonter Mihael Pejak je za Fojnica online kazao: "Ovu humanitarnu akciju smo organizirali u povodu dolazećih blagdana Božića i Nove godine u kojem smo podijelili ta 53 paketa sa prehrambenim proizvodima."...

Obnovljen ugovor „Reumala“ i Saveza udruženja penzionera FBiH
Hazim Čukle - Petak, 16.09.2011, 09:22
Klikni za više fotografijaObnovljen ugovor
RR Centar „Fojnica“ iz Fojnice niz godina ima veoma dobru i plodnu saradnju sa penzionerima / umirovljenicima kako F BiH tako i sa penzionerima RS i umirovljenicima R Hrvatske koji dolaze u Fojnicu na odmor i rehabilitaciju. Kao plod te dobre saradnje je i stalno višegodišnje obnavljanje ugovora između menadžmenta RR Centra „Fojnica“ u Fojnici i Saveza udruženja tih penzionera.

Takav dogovor je postignut i prošle sedmice kao nastavak saradnje i produženje ugovora između ove ustanove u Fojnici i Saveza udruženja penzionera F BiH. Po riječima zamjenika direktora RR Centra „Fojnica“ u Fojnici Semina Sudžuke cijene za usluge rehabilitacije i oporavka penzionera su skoro iste prošlogodišnje ali su sadržaji usluga znatno prošireni.

Predstavnici Saveza udruženja penzionera F BiH-e su na ovom sastanku biranim riječima govorili o ovoj rehabilitacionoj kući u Fojnici koja ima veliko razumjevanje za ovu populaciju to jest rehabilitaciju penzionera u Fojnici. Predugovor daljnje saradnje ispred RR Centra „Fojnica“ u Fojnici je potpisao generalni direktor dr Eldan Lokmić a ispred Saveza udruženja penzionera F BiH predsjednik Omer Omerefendić.

Fabrika namještaja Fojnica na sajmu "Interio 2012"
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 15.03.2012, 10:00
Klikni za više fotografijaEksponat "Kuhinja" iz Fojnice
Slogan „drvo plus“ najnovije članice grupacije UNIPROMET, Fabrike namještaja Fojnica, u prvi plan stavlja drvo kao nacionalni resurs, te simbolizira kvalitet, najmodernije tehnologije, vrhunski dizajn, kompletnu uslugu i domaću pamet.

Na oko 50 m2, u okviru USAID-ovog centralnog izložbenog prostora, Fabrika namještaja Fojnica predstavit će se sa dijelom najnovijeg proizvodnog programa koji obuhvata kuhinje, terpezarije i dnevni boravak. Kao poseban dar svim posjetiteljima štanda Fabrike namještaja Fojnica, bit će i poslastice koje će se spremati u 'kuhinji', posluživati u 'terpezariji' i 'dnevnom boravku', uz razgovor i pregled kataloške ponude.

Fabrika namještaja Fojnica, logičan je slijed poslovnog razvoja, i unaprijeđenje postojeće proizvodnje namještaja u Grupaciji sa svim potrebnim obučenim ljudskim kadrom, tržištem i najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju namještaja. Uz poziv na sajam, Fabrika namještaja Fojnica i na ovaj način obavještava javnost da će za vrijeme trajanja sajma, biti upriličena i prodajna promocija sa popustima, podjela poklon proizvoda uz kupljene artikle, kao i ostala iznenađenja za posjetitelje štanda...

Maskenbal za korisnike i djelatnike Zavoda "Bakovići"
Hazim Čukle - Četvrtak, 10.03.2011, 11:21
Klikni za više fotografijaMaskenbal
Posljednjeg dana ovogodišnjih maškara u Zavodu za zbrinjavnaje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" u Fojnici je organiziran maskenbal. Kako nam je kazala Katarina Slomo, pedagogica zavoda i voditelj radno okupacionog tretmana, pokladna povorka korisnika i djelatnika zavoda u raznim maskama je prošla ulicama Bakovića i tom prilikom pripadnicama ljepšeg spola dijelila karanfile u čast 8. marta Dana žena koje su korisnici sami izradili u sklopu radno - okupacionog tretmana.

"Nakon povratka u sali Zavoda je upriličena zabava za korisnike i djelatnike zavoda i tom prilikom su birane i najljepše maske a nagrada su bili slatkiši i sokovi. Imali smo i tombolu za sve prisutne pripadnice ljepšeg spola a nagrade su bile šminka za dame", za Fojnica online je kazala pedagogica Katarina Slomo. Među učesnicima ovog maskenbala u Zavodu "Bakovići" je bila i ravnateljica Zavoda dr Nada Sušić Sijerčić.

U maju samo dva vjenčanja
Hazim Čukle - Petak, 03.06.2011, 11:58
Fojnica onlineIako je mjesec maj po mnogima najljepši mjesec u godini, mjesec mladosti i ljepote zvuči pomalo nevjerovatno ali i to je moguće da se mladi sve manje odlučuju da stanu na ludi kamen, odnosno da sklope brak. Kao da je i u tom polju recesija umješala svoje prste. Kako smo saznali u Matičnom uredu Općine Fojnica tokom mjeseca maja na području općine Fojnica sklopljena su samo dva braka. Nakon što su pred matičarkom izgovorili sudbonosno "Da" u novi zajednički život su zajedno krenuli bračni parovi Pero Pecirep i Katrina Ostojić i Selver Bureković i Mirzeta Omerčević.

Počela nova 2010/11 školska godina
Hazim Čukle - Srijeda, 08.09.2010, 16:48
Klikni za više fotografijaObnovljena škola
Nova školska 2010/11 školska godina je i na području općine Fojnica započela u ponedjeljak. Školsko zvono se oglasilo u Fojnici u centralnoj i područnim O.Š. "Muhsin Rizvić" Fojnica, centralnoj O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići i područnoj u Fojnici kao i u S.M.Š. "Zija Dizdarević" Fojnica. U holu O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici je za učenike prvačiće izvedena priredba koju su pripremili učenici nižih razreda ove škole. Kako smo saznali od direktora O.Š. "Muhsin Rizvić" iz Fojnice prof Muje Zahirovića u ovoj školskoj godini u devetogodišnje školovanje se upisalo 115 prvačića. Od pedagogice O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica Josipe Lovrić smo saznali da je u novoj školskoj godini za devetogodišnje osnovno školovanje upisano u Gojevićima 16 prvačića a u Fojnici 34 nova učenika što je ukupno 50 novih prvačića ove škole...

Noćni uspon na Prokoško jezero
Hazim Čukle - Utorak, 04.01.2011, 08:31
Klikni za više fotografijaPlaninari pored jezera
Kako smo prije nekoliko dana i najavili u organizaciji Planinarskog društva "Vranica" Fojnica organizovana je planinarska tura noćni uspon na Prokoško jezero koje je udaljeno od Fojnice 25 kilometara smješteno na 1636 m.n.v. Četrdeset planinara iz: Fojnice, Kiseljaka, Kreševa, Visokog i Sarajeva je iz Fojnice krenulo u terencima do lokaliteta "Jezernica" gdje se nalazi planinska kuća za odmor a odatle pješaćenjem u večernjim satima preko Vlaške ravni i Hrida do Prokoškog jezera. Pješaćilo se oko tri sata sa lampama na glavi. Planinari su bili fascinirani viđenim. Visina snijega je tridesetak centimetara a Prokoško jezero je zaleđeno i pokriveno snijegom...

Novogodišnja noć protekla slavljenički veselo i mirno
Hazim Čukle - Utorak, 04.01.2011, 08:05
Klikni za više fotografijaNovogodišnja noć
Dok su Fojničani uglavnom ispratili staru i dočekali Novu godinu u kućnoj atmosferi uz trpezu i TV u Fojnici je doček Nove godine bio organizovan na desetak mjesta. Organizovan doček Nove godine je bio u najveselijoj atmosferi u: hotelu "Reumal", "Aquareumal"-u, restoranu "Central", Ribnjak"-u Fojnica, "La vie"-u, hotelu "Stari grad" kao i u još nekoliko kafića i restorana. Najveselije je bilo u hotelu "Reumal" gdje je nekoliko stotina slavljenika zabavljao bend "Sejo i Hamza" sa mladom pjevačicom Đeni iz Sarajeva i Rizo Hamidović koji je svojom pjesmom uveo slavljenike u Novu 2011. godinu. Organizovana je i bogata novogodišnja tombola a glavna nagrada je bio Full HD 42" LCD TV koju je izvukao generalni direktor "Reumala" dr Eldan Lokmić...

Stonoteniser Srđan Miličević na kontrolnom pregledu u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 13.10.2009, 17:14
Klikni za više fotografijaKontrolni pregled
Naš najbolji bosanskohercegovački stonoteniser Srđan Miličević koji je član STK "Vogošća" iz Vogošće koji je član Premijer stonoteniske "Andro" lige BiH u srijedu je boravio na jednodnevnom boravku u Fojnici. Razlog njegovog boravka u Fojnici je kako nam je kazao kontrolni pregled kod prvog čovjeka Kabineta sportske medicine RR Centra "Fojnica" u Fojnici prim. dr. Damira Jaganjca. Reprezentativac BiH u stonom tenisu Srđan Miličević je prije petnaestak dana na treningu povrijedio palac lijeve noge pa zbog toga nije otputovao na Evropsko prvenstvo u stonom tenisu u Njemačkoj, kao i na takmičenje drugog kola Evropskog kupa u stotnom tenisu u Rusiji gdje je trebao igrati sa svojim klubom...

pretraga novosti :: arhiva novosti